„УСХ“ ЕАД и ДГ 44 „Валентина Терешкова“ обучаваха варненчета по програмата „Искам да съм здрав и силен“

Снимки “УСХ” ЕАД/ДГ 44 “Валентина Терешкова”

Екипът на ДГ 44 „Валентина Терешкова“ – гр. Варна със съдействието на „Ученическо и столово хранене“ ЕАД и родителите организираха интересни и полезни занимания за малките възпитаници на детската градина. В течение на няколко седмици през януари и февруари бяха реализирани образователни дейности по проект „Искам да съм здрав и силен“, насочени към изграждане на положителни нагласи за здравословното хранене и здравословен начин на живот. С игри и много настроение малчуганите от шестте групи учиха по темата.

Участваха в спортни състезания “Здрав дух, здраво тяло“, куклен театър, музикално-подвижни игри, интерактивни игри в дигиталната платформа “Умни дечица“, подреждаха пъзели „Полезна и вредна храна“, откриваха къде са скрити витамините и още редица забавни дейности. Но най-вълнуващото от тях се оказа кулинарното приключение – конкурс за „Здравословни сандвичи от кухнята на Мастър Шеф“.

С неподправени усмивки и ентусиазъм, подкрепени от своите учители и родители децата влязоха в ролята на майстор-готвачи. В специално създадените ателиета по групи грейнаха оригинални кулинарни произведения- цветя, пеперуди, усмихнати човечета и приказни герои украсиха филийките на малчуганите. Журито в състав – г-жа Д. Йорданова – изпълнителен директор на “УСХ” ЕАД и г-жа А. Константинова – директор на ДГ 44 единодушно решиха и лично връчиха награди на всички участници.

Награждаването във всяка една група се превърна в „открит урок за здраве“, в който децата демонстрираха пред гостите своите знания. Специалистите от „Ученическо и столово хранене“ изненадаха децата с вкусно здравословно влакче от зеленчуци и мишлета от яйца, а от детската градина получиха нови спортни уреди.

Shopping Cart