Ученическо и столово хранене вече с услуга “Кетъринг за рожден ден” в детските градини във Варна

„Ученическо и столово хранене“ ЕАД -Варна вече предлага и нова услуга “Кетъринг за рожден ден” в детските градини в морската столица, предаде репортер на ДНЕС+.

Услугата стартира от 1 март тази година и предлага богато, креативно и цветно меню за децата.

Менюто, както и качеството на храната е съгласувано с Областна дирекция по безопасност на храните, заяви за ДНЕС+ д-р Божанка Георгиева, управител на общинската фирма, която се грижи за храненето на децата посещаващи детски ясли, градини и училища във Варна. 

 

 

 

“Кетърингът ще се поднася на децата със следобедната закуска, тъй като обикновено след занятията и следобедният сън, децата имат свободни занимания и точно тогава, според учителите е удобен момент за празник”, сподели управителят на общинската фирма. 

Тя поясни, че идеята е приета радушно от директорите на детските заведения и вече дори има няколко изпълнени поръчки и отпразнувани рождени дни с другарчетата в детската градина. 

“Желанието ни е да допринесем по-голяма радост и веселие в този специален ден за децата, а така също и да помогнем на родителите”, допълни д-р Георгиева.

Тя обясни още, че въпреки затрудненията с логистиката, дружеството има много идеи за разширяване на дейността както с новата услуга, така и с предлагане на млечна кухня. 

“Очакваме съвсем скоро да започнем да предлагаме услугата “Кетъринг за детски рожден ден в детската градина” и в детските ясли”, допълни още д-р Божанка Георгиева “Досега беше забранено да внасяме каквото и да е за почерпка на децата заради епидемилогичните мерки, но сега вече, ще могат децата истински да се порадват дружно на специалния за малкия рожденик ден.

Така улесняват и нас, родителите, тъй като ще бъдем спокойни за качествения контрол на храната, за подбраната здравословна храна, красиво поднесена на децата”, бе категорична Милена Красимирова, майка на дете от детска градина. 

Първоначално от кетъринга могат да се възползват само родители на деца, посещаващи общинска детска градина. 

Заявки се приемат в работни дни , един ден преди датата за доставка в детската градина на тел. 0879 996 733 Ралица Арнаудова от 9.00 до 12.00ч.

Shopping Cart