За родители – специален хранителен режим

Уведомяваме Ви, че „Ученическо и столово хранене“ ЕАД започва да изхранва ученици от 1-ви до 4-ти клас със специфични хранителни потребности. Услугата ще се предлага в следните училища: ОУ „Ангел Кънчев“, ОУ „Захари Стоянов“, СУ „Гео Милев“ и СУЕО „Ал. С. Пушкин“. Цената на ваучера е 9.00 лв.

„УСХ“ ЕАД ще изхранва ученици на следните хранителни режими: режим 1-безглутенов, режим 2-безказеинов, режим-3 безказеинов и безглутенов и режим 4-безказеинов, безглутенов, без риба, яйца, цитруси. За изхранването на едно дете със специални потребности  е необходимо да се представят следните документи:

-протокол от лекарска комисия към МБАЛ „Св. Марина“ или протокол издаден от лекар-педиатър, лекар-алерголог или лекар детски гастроентеролог с определения режим и срок;
-декларация по образец от родителя за съгласие ученикът да се храни по определения режим;

-заявление за регистрация във „Виртуална кухня“.

Вътрешните правила за хранене на ученици със специфични хранителни потребности и необходимите документи са публикувани в сайта на „Ученическо и столово хранене“ в рубрика „За родителите“-ученици от 1-ви до 4-ти клас на специален хранителен режим.

Shopping Cart